Vršački venac

Time passed:
3
3
3
3
9
9
Dana
0
0
0
0
Sat
1
1
1
1
Minuta
1
1
1
1
Sekundi

 

           Bulgaria  ceska  Gruzuja  Panama  Poland  Romania  Web-Srbija  Kompas35px

ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM 19. FESTIVALA FOLKLORA „VRŠAČKI VENAC“ U TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI SRBIJE U BEOGRADU

U prostorijama Turističke organizacije Srbije, u četvrtak, 07. jula 2016. godine, u 12.00 časova održala se konferencija za novinare povodom povodom 19. Međunarodnog festivala folklora „Vršački venac“.


U centru Vršca, na velikoj bini u centru grada, od 10. do 14. jula, Vršac će ugostiti osam inostranih ansambala.
Svečano otvaranje zakazano je za nedelju, 10. Jul, u 20.00 h, na gradskom trgu u centru grada, uz prisustvo brojnih gostiju i predstavnika zemalja učesnika: Rusije, Turske, Kolumbije, Kostarike, Čilea, Bugarske, Slovačke, Rumunije i Srbije.
Nakon uvodne reči Sandre Vlatković iz TOS-a o značaju manifestacije “Vršački venac” za turistički potencijal ovog kraja, prisutnim predstavnicima medija su se obratile: direktorka festivala Olga Petrov, Tatjana Vukelić, organizatorka ispred Kulturnog centra kao organizatora manifestacije , Milanka Cvetković, predsednica udruženja „Turizam i manifestacije Srbije“ i predstavnik suorganizatora TO Vršac, Jasna Živković.
Istaknuto je da se radi o festivalu sa dugom tradicijom i velikim značajem za grad Vršac. Narednih dana gledaoce očekuje bogat i raznolik program koji obuhvata razne tradicije i temperamente.
Pored večernjih nastupa najavljena je i tradicionalna festivalska parada, koja će proći gradom u ponedeljak od 18.00 h kao i niz pratećih manifestacija: Četvrti festival manifestacija, starih zanata i suvenira u saradnji sa Udruženjem „Turizam i manifestacije Srbije“, izložba “Album sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata” u velikoj Sali zgrade „Konkordija“ u Gradskom muzeju u Vršcu, etno sajam u centru grada i kreativna radionica u Domu vojske „Učenje srpskih narodnih igara“, na kojoj će između ostalog, svi igrači učesnici ovogodišnjeg festivala sa različitih kontinenata naučiti da igraju tradicionalno srpsko kolo koje će na kraju festivala, svi zajedno i zaigrati.
Organizator je uputio poziv svim zainteresovanima da posete Vršac od 10. do 14. jula 2016. godine i uživaju u pesmi, igri, narodnim nošnjama i leptama narodnih običaja.
Program festivala i sve potrebne informacije mogu se dobiti i na: www.vrsackivenac.org.rs.

Vi ste ovde: Home Novosti ODRŽANA KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM 19. FESTIVALA FOLKLORA „VRŠAČKI VENAC“ U TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI SRBIJE U BEOGRADU
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa